01 maaliskuuta 2014

Epäonnistunut bloggaaja ja laiska lauantai

En ole selvästikään vielä sisäistänyt bloggaajan rooliani. Saavuin eilen reiluksi viikoksi Ouluun hiihtolomailemaan, mutta päätin jostain tuntemattomasta syystä jättää kamerani Tampereelle, vaikka se olisi mahtunut mukaan. Varsinainen neronleimaus! Tarkoituksenani oli blogata ainakin yhdestä kirjasta loman aikana, mutta joudun ehkä muuttamaan suunnitelmiani tai käyttämään puhelimen surkealaatuista kameraa.

Muilta osin loma on alkanut iloisesti. Oulussa on aina parasta, koska jääkaappi on täynnä ilmaista ruokaa. Muutenkin täällä on oma tunnelmansa. Olen myös saavuttanut jotain jo ensimmäisen lomavuorokauteni aikana: sain ikävän kaljahaasteen, joka kiertää Facebookissa, ja suoritin sen eilen kunnialla. Olen puoliksi ylpeä ja puoliksi häpeissäni.

Lauantaini on kulunut musiikin - ja samaan aikaan rockrunouden - parissa. Kaksi suomalaissuosikkiani Samuli Putro ja Olavi Uusivirta julkaisivat eilen uudet albuminsa, ja olen tutustunut niihin tänään.


Putron Taitekohdassa-albumi ei pettymyksekseni tehnyt ihan yhtä suurta vaikutusta kuin edeltäjänsä Tavalliset hautajaiset. Pidin siitä kovin, ja balladit olivat yhtä koskettavia ja kauniita kuin ennenkin, mutta nopeatempoisemmat voimabiisit eivät menneet samalla kihelmöivällä tavalla ihon alle kuin esimerkiksi Arktiseen limboon ja Epätoivon esseet Tavalliset hautajaiset -albumilta. Saan aina kylmiä väreitä, kun Arktiseen limboon alkaa soida. Uudelta albumilta lempikappaleeni oli ehdottomasti utuinen nelosraita Kellot kappelin.

Älkää käsittäkö väärin. Samuli Putron sanataituruus ällistyttää minua jokaisen biisin kohdalla. Pidin tästä levystä, ja parin kuuntelukerran jälkeen pidän varmasti vielä enemmän. Samuli Putrolla on 21. maaliskuuta keikka Tampereen yo-talolla, toivon mukaan löydän itseni paikan päältä.

Olavi Uusivirran Ikuiset lapset -albumiin en pureutunut vielä yhtä tarkasti, joten en kirjoita siitä vielä mitään. Kauneus sekoittaa mun pään -sinkku kuuluu alkuvuoden suosikkibiiseihini, ja onhan Olavi nyt muutenkin vaan niin ihana, ei siitä mihinkään pääse. Olin myös ilahtunut albumin Anna Puu -fiittauksesta.

Iloista, toivon mukaan Putron ja Uusivirran täytteistä viikonloppua!

Kuva napattu Kaiku Entertaimentin verkkosivuilta.

2 kommenttia:

  1. Yritin liittyä blogisi lukijaksi, mutta linkki ei toimi. Tulee vaan teksti, että ei onnistu ja pyyntö yrittää myöhemmin uudestaan. Mikäköhän siinä on ongelmana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onpa outoa. Kiitos kun sanoit, yritän korjata asiaa! :) Olen törmännyt samaan ongelmaan joidenkin blogien kanssa, mutta liittyminen on onnistunut myöhemmin, joten tämäkin on toivottavasti vain joku tilapäinen vika.

      Poista