07 toukokuuta 2014

Maailman kaunein kirja, tai ainakin melkeinOnneksi menin tänään Akateemiseen kirjakauppaan! Tai siis onneksi ystäväni halusi mennä sinne. Tällainen ihastuttava ilmestys nimittäin tuli vastaan.

Kyseessä on uusi, MAAILMAN KAUNEIN, painos Jane Austenin Ylpeydestä ja ennakkoluulosta. Tämä on myös uusi suomennos, joihin suhtaudun aina vähän skeptisesti. Toisaalta uusi suomentaja on Kersti Juva, joten eiköhän jälki ole aikas hyvää.


Ylpeys ja ennakkoluulo on - tiedetään, ehkä vähän kliseisesti - yksi lempikirjojani, mutta siltikään se ei ole vielä löytänyt tietään kirjahyllyyni. No nytpä on, ja vielä harvinaisen ihanassa muodossa! Kun tulin tänään kotiin, pitelin kirjaa vain käsissäni ja tuijotin sitä. Onhan se ehkä vähän yliromanttinen ja erittäin vaaleanpunainen, mutta ei haittaa! Erityisesti tuo niska on upea.


Pisteenä iin päälle maksoin kirjasta ainoastaan 7,90 euroa! Miettikääpä sitä! Kirjan alkuperäinen hinta oli 29,90 euroa (tai 22,90...), mutta se oli erikoistarjouksessa 9,90 euron hintaan. Kun sitten menin kassalle, kanta-asiakaskortin heiluttelun jälkeen kassakoneeseen paukahti lukema 7,90. Maailman parasta. Onnistunein ostokseni aikoihin.


Voi pojat, kuinka pienet asiat joskus tekevätkään niin onnelliseksi!

14 kommenttia:

 1. Ihastelin kirjaa viikonloppuna Suomalaisessa, niin kaunis! Pitäisiköhän lähipäivinä melkein tehdä reissu Akateemiseen – jos kirja on enää noin hyvässä tarjouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tarjous oli voimassa 31.5. saakka, joten suosittelen Akateemisen-reissua lämpimästi! :)

   Poista
 2. Ihan mielettömän halpa! Ja tuo on niin kaunis...

  Minulla on Ylpeys ja ennakkoluulo lukematta, odotan siltä aika paljon! Tai oletan sen olevan parempi kuin tähän mennessä lukemani Austenit :D Tosin Northanger Abbey on ollut hyvä kokemus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylpeys ja ennakkoluulo on IHANA. Suosittelen myös BBC:n sarjaa, joka on loistava, varsinkin siihen höpöhöpöelokuvaan verrattuna. Sarjan ansiosta rakastuin päättömästi ja peruuttamattomasti Colin Firthiin.

   Minä olen lukenut Austenilta Ylpeyden ja ennakkoluulon, Viisastelevan sydämen ja Kasvattitytön tarinan, ja olen pitänyt kaikista. Ensimmäistä rakastan aivan täysin, ja Viisastelevan sydämen tarina on melkein yhtä hyvä kuin Ylpeyden ja ennakkoluulon. Seuraavaksi haluan tutustua siihen Longbournin talossa -kirjaan, joka on Ylpeys ja ennakkoluulo palvelijoiden näkökulmasta. Se ei kuulemma aivan täysin pilaa alkuperäistarinaa, joten ehkä uskallan tarttua siihen :D

   Poista
 3. Ainoa asia, joka on parempaa kuin kirjat, on kauniit kirjat. Tais tulla reissu Akateemiseen... Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Eipä mitään, ihanaa, jos tämä kirja löytää tiensä mahdollisimman monen kirjahyllyä kaunistamaan. :)

   Poista
 4. Kaunis päältä ja niin viisas ja rakas sisältä. Juuri luettu, mielessä vielä pitkään. Ihanainen kaimani mun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämä on vieläpä kirja, jonka voi lukea ties kuinka monesti uudelleen. :)

   Poista
 5. Kaunis on kieltämättä. Vähän kyllä nyt mietityttää, että tehdäänkö tuolla ulkomuodolla tästä erityisesti naisten kirjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ainakin tästä painoksesta selvästi tehdään. :D Mutta on se vaan niin kaunis, ei siitä mihinkään pääse.

   Poista
 6. Oi kuinka edullisesti tuon nyt saisi...! Voipi olla että Akateemisessa joutuu vierailemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan! :D Oli kyllä hämmentävän edullinen kirjaostos.

   Poista
 7. Oho mikä hinta kirjalla! Minulta kyllä löytyy vanhempi painos, jonka suomennoksesta pidän, muttah... ehkä tilaa löytyisille toisellekin kappaleelle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En meinannut uskoa silmiäni, kun näin kirjan maksavan 9,90 euroa! Olen vieläkin ihan innoissani tästä huippulöydöstä :D
   Hahaa, kirjahyllystä löytyy aina tilaa Ylpeydelle ja ennakkoluulolle! Varsinkin tämän näköiselle.

   Poista