30 toukokuuta 2014

Kiinnostavuuksia tätini kirjahyllystä


Majailen kesän ajan Helsingissä tätini nurkissa. Tätini on aika mielenkiintoinen tyyppi, joka on asunut elämänsä aikana ympäri maailmaa, monissa Aasian ja Afrikankin kehitysmaissa. Aikamoinen seikkailijatyyppi siis, ja samaa luonnetta heijastelee hänen kirjahyllynsäkin.


Löysin tätini kirjahyllystä aika monta kirjaa, jotka pääsevät kesän lukulistalleni. Tädilläni on paljon englanninkielistä kirjallisuutta, muun muassa Murakamin Kafka rannalla ja 1Q84, joihin tarttumista epäröin vielä. En tykkää lukea englanniksi, vaikka Murakamista tykkäänkin. Toisaalta Murakamin lukeminen englanniksi voisi olla kivaa, koska jos olen oikein ymmärtänyt, niin suomennokset on tehty englanninkielisten käännösten pohjalta, eli suomenkielinen Murakami on kahden käännöksen tuote. Ei kivaa.


En ole lukenut ikinä Henning Mankelia, mutta taidan aloittaa tästä Ajan rannalla -teoksesta, joka sijoittuu tietysti Afrikkaan. Lisäksi lukulistalleni pääsevät Aravind Adigan The White Tiger, Ulla-Lena Lundbergin Jää, Orhan Pamukin Lumi (joka on tätini mukaan Pamukin paras teos - häneltä löytyy muutakin Pamukia), Åsne Seierstadin Kabulin kirjakauppias, Katja Ketun Kätilö ja Zadie Smithin Valkoiset hampaat, jonka aloitan heti Paul Austerin New York -trilogian luettuani, jahka pääsen ikinä sen kanssa loppuun asti. :D


Iloista päättäjäisviikonloppua kaikille! Muistakaa syödä paljon kakkua. Minä suuntaan töihin, kun muut pääsevät juhlimaan. Huomenna on odotettavissa 9,5 tunnin työpäivä, jonka aikana pääsen toivottavasti New York -trilogian loppuun.

4 kommenttia:

 1. Mukavaa kesää Helsingissä!

  Murakamista sen verran, että itse luen häntä aina englanniksi. Pari kertaa kokeilin lukea suomeksi, mutta ei jotenkin toiminut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Työntäyteinen kesä minulla ainakin on luvassa.

   Minä olen lukenut Norwegian Woodin suomeksi, ja pidin siitä kyllä, mutta ehkäpä uskaltaudun tarttumaan tuohon englanninkieliseen Kafkaan rannalla. :)

   Poista
 2. Joku oli jättänyt Zadie Smithin Valkoiset hampaat -kirjan kirjaston ota-tuo-vaihda -kärryyn, josta nappasin sen edellisellä kirjastokäynnillä omakseni :) Mielenkiintoisia kirjoja tuossa pinossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, loistava löytö! Joo, tädin kirjahyllystä löytyi kyllä paljon kiinnostavia kirjoja. Sitä osasin kyllä odottaakin. :)

   Poista